Werklab werkt intensief samen met Jobhulpmaatje

JobHulpMaatje Regio Oss helpt mensen zonder baan, of mensen die van baan willen wisselen bij het vinden van werk of passend vrijwilligerswerk. Het komt met enige regelmaat voor dat mensen wel een baan hebben, maar niet op hun plek zitten. Jobhulpmaatje helpt om een stapje dichterbij een (passende) werkplek te komen. Dit doen we door naast jou, als werkzoekende, te staan en je te motiveren, ondersteunen en aan te moedigen. 

Het idee van Jobhulpmaatje is dat door aandacht te geven en met kennis van zaken mensen te begeleiden, deze weer een gevoel van eigenwaarde krijgen. Ze willen perspectief op werk of vrijwilligerswerk bieden. JobHulpMaatje Regio Oss werkt aanvullend op bestaande werkbegeleiding- en re-integratietrajecten en wordt gebruikt als mensen (weer) stappen richting (vrijwilligers)werk zetten.

 

Er wordt gewerkt met goed opgeleide vrijwilligers, de Maatjes. De coördinatoren hebben een professionele achtergrond in het begeleiden van mensen naar werk of in de maatschappelijke dienstverlening. De kwaliteit wordt bewaakt met intervisiebijeenkomsten en bijscholingsdagen.

Jobhulpmaatje maakt evenals WerkLab gebruik van een uniek systeem waarbij vitaliteit, affiniteit, en talent (VAT analyse) wordt onderzocht en doorontwikkeld en levert ze maatwerk en persoonlijke begeleiding.

Het ultieme doel is om met en voor jou een betaalde duurzame baan van minimaal 6 maanden te vinden.